18:49
Karácsonyi irodalmi műsor múzeumbarátoktól

2023.12.20.

Idén is a Berzsenyi Dániel Könyvtár adott otthon a Vasi Múzeumbarát Egylet versmondó köre karácsonyváró verses-zenés ünnepi műsorának.

A meghívásra 2023. december 20-án délután közel százan feleltek igennel és tisztelték meg jelenlétükkel a különlegesen szép rendezvényt. A vendégeket dr. Barátné Molnár Mónika könyvtárigazgató köszöntötte, aki röviden felidézte az intézmény és az Egylet néhány közös rendezvényét, majd egy Márai-idézettel vezette fel az előadást:

Az ünnep a különbözés. Az ünnep a mély és varázsos rendhagyás.

Túlhajszolt, békét szomjazó világunkban elcsendesedésre, felkészülésre kínált alkalmat a Jelenlét című műsor, amelyet Takóné Hoós Ildikó szerkesztett és rendezett. Egy rövidebb premierelőadására 2023. december 8-án, Bozzaiban már sor került. Ahogy akkor, úgy ezúttal is a közreműködők célja az ünnepi ráhangolódás mellett a szívből jövő felajánlás volt egy nehéz helyzetbe került család megsegítésére. A magyar irodalom gyönyörű verseiből válogatott adventi költeménykoszorút Melega Júlia és Nagy Gergely éneke ékesítette.

A lélekemelő verseket és dalokat megigézve hallgatta a közönség. Az előadás hitet adó biztatásként szólt mindazokhoz, akik keresik a bennük rejtőző „istenarcot”, akik a nehézségektől szorongatott világban – „pajzs nélkül a télben” – várakoznak, vágyódnak a szeretet után. Örömöt adó, önfeledt bájt kölcsönzött a műsornak a Karácsonyi kántáló, az ezüst diót osztogató „manók és mókusok” játékossága, az ősi népi imádságok ízessége. Az ünnepi asztalon Marton Katalin képzőművész-tanár alkotásai is sugározták:

„Felragyogott a fény, újra van remény,

További fotóim a Nyugat.hu oldalon képekre kattintva láthatók.

További fotóim a Nyugat.hu oldalon képekre kattintva láthatók.

 

Kategória: 2023.szombathelyi események | Megtekintések száma: 374 | Hozzáadta:: pogi | Címkék (kulcsszavak): szombathely, Vasi Múzeumbarátok, karácsony, ünnepi műsor, Berzsenyi Dániel Könvtár | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]