11:04
35 éves a Szökős Néptáncegyüttes

2024.2.4.

További fotóim a képekre kattintva láthatók a Nyugat.hu oldalán.

Szökős 35 év

Ahogy minden kerek évfordulót, így a 35-ös jubileumit is gálaműsorral ünnepelte a Szökős Néptáncegyüttes. Az esten összegyűlt a közösség apraja-nagyja.

„Közösségünk 1988-as megalakulása óta Vas megye meghatározó folklórműhelye.”

nyilatkozták a vezetők. A Szökős persze még ennél is több: egy nagy család, ahol a néptánc generációkat köt össze.

2023-ban volt 35 esztendős az együttes. Három és fél évtized leforgása alatt a táncosok több nemzedéke járult hozzá a folklórörökség megőrzéséhez, s élhette át az együttes tagjaként a szakmai sikerek és közösségi élmények sorát. Ezeket idézték fel vasárnap a jubileumi estén az Agora MSH-ban jelenlegi és egykori tagok.

Színpadra lépett az alapítók nemzedéke: az „ŐsSzökős”,  a 2010-es évek csapata, a „RitkánSzökős”  és a közösség jövőképe a Reményik Sándor Evangélikus Általános és Művészeti Iskola három csoportja. A talpalávalót a Sárarany Zenekar húzta, de a Juhos Együttes és a Savaria Rézfúvós Együttes is zenélt.  A fináléban fellépett Bognár Szilvia népdalénekes, aki korábban a Szökős-táncosok közösségét erősítette. Mintegy százötven táncos lépett fel a jubileumi előadáson, és varázsolt igazi folklórünnepet egy februári vasárnap estéből.

További fotóim a képekre kattintva láthatók a Nyugat.hu oldalán.

 

Kategória: 2024.szombathelyi eseményei | Megtekintések száma: 387 | Hozzáadta:: pogi | Címkék (kulcsszavak): Szökős Néptáncegyüttes, jubileumi gála, néptánc, Szökős, szombathely, 35 év | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]